Plåtdetaljer och service från mekanisk verkstad

Har du en bil- eller motorcykelverkstad kan du vara i behov av legoarbeten från exempelvis en mekanisk verkstad. Det är bra att jämföra priser på bilverkstäder efter dessa kan variera kraftigt.

Legoarbete varierar även de. Det kan vara allt från laserskärning, plåtdetaljer, bockning, stansning samt ytbehandling, pulverlackering och svetsning. Som tur är finns det proffs som kan hjälpa dig med allt det. Om du googlar på till exempel ”Sarholms Plåtdetaljer – Mekanisk verkstad” så finner du allt du behöver i denna väg.

Priserna varierar mycket i olika mekaniska verkstäder

Du som då inte har en verkstad men behöver reparera eller serva din bil? Då kan du spara tusentals kronor bara genom att ta dig tiden och jämföra olika verkstäder med varandra. I Dagens Industri går det att läsa om hur tiden på året också spelar in i priset. I början på september är en billigare tid exempelvis, efter alla mekaniker nu är tillbaka från semestern. Se till att ta reda på vad den lokala bilverkstaden tar för den reparation eller service du behöver, jämför sedan med grannverkstaden och andra bilverkstäder i området. Det kan nämligen vara stora skillnader.

Enligt artikeln kan till exempel en och samma slags bilservice kosta 3 000 kronor mer på ett ställe, till skillnad från ett annat. Enskilda reparationer kan kosta 4 000 kronor mer beroende på vart du vänder dig, och hela 5 000 kronor när det kommer till en dragkroksmontering. Stora skillnader med andra ord, det lönar sig att kolla upp priser innan du kör bilen till en random verkstad. Det tycks nämligen inte finnas några standardiserade branschpriser utan det råder fri marknad där varje verkstad är sin egen affär.

I en annan artikel i Mitt i kan du läsa mer ingående om olika typer av reparationer och att olika bilar slits på olika sätt, och kan komma att behöva olika typer av service. Bilar är individuella och varje märke samt modell har sitt egna serviceintervall. Något som kan vara bra att veta.