Köp inte dessa begagnade bilmodeller

Det finns bilar som håller för andrahandsmarknaden, både vad gäller prisbild och skick. Sedan finns det även de som fullständigt krackelerar och bara blir ett dyrt helvete. Välj rätt när du köper en begagnad bil.

autos-technology-vw-multi-storey-car-park-63294Funderar du på att köpa en begagnad bil på nätet? Köp inte någon av de som vi skriver om här. Det är nämligen så att det i en artikel i Expressen varnas för ett antal olika bilar som kanske inte utgör den bästa affär du kan tänka dig. Vad är det då för olika modeller?

Enligt den tyska bilprovningen TÜV är Dacia Logan den modell som mest frekvent drabbad av fel när det kommer till bilar som ofta har problem. Det är kanske också för att denna bil är känd som en riktig budgetvariant, av de tre år gamla bilarna underkändes var femte på bilprovningen.

Motor kaputt när kamkedjan går sönder

Andra bilar som det varnas för är bland annat Audi A6 3,2 FSI, en premiumvagn som kostar därefter. Men se upp med denna modell det finns bland annat stor risk för att kamkedjan går sönder och inträffar det så rasar motorn med skrot till följd. Men detta gäller med motoralternativet 3,2 FSI alltså och inte andra varianter.

Törstiga, dyra jättar

En bil som törstar efter bensin samtidigt som den är dyr begagnad är Volvo XC70 3,2 från 2008. Modellen är trygg och praktisk samt har fyrhjulsdrift och är suv-liknande till viss del. Men den stora sexcylindriga motorn drar soppa och det får man betala för på bensinmacken. En annan bil som i artikel beskrivs vara en elektronisk mardröm är BMW 7-serien. Dessa är stora och snyggt designade bilar men de är även riktigt dyra att äga. När bilen väl är tio år gammal lyser instrumentpanelen med alla varningslampor på grund av att de elektroniska grejerna helt enkelt inte har evigt liv.