Bilköp på nätet

När det kommer till att köpa bil finns det ett antal vägar att gå. Många har de senaste åren blivit öppna för att köpa sin bil på nätet och speciellt den yngre generationen.

50 procent av de i åldrarna 15-35 år skulle kunna tänka sig att köpa en bil på nätet, visar en ny undersökning som Göteborgs-Posten skriver om. Den här yngre generationen får ett allt större inflytande på vårt sätt att köpa bil och därmed är det även fler som köper bil på nätet. 55 procent svarade dock i undersökningen att återförsäljaren fortfarande är den viktigaste informationskällan. Men 80 procent svarade att de gärna tar del av bilens data online.

Flera köpsidor på nätet1699275-car-keys-and-several-sports-cars-on-white

I och med det ökade intresset för att köpa bilar online, har ett flertal aktörer etablerat sig på marknaden. Det är alltså inte längre bara på köp-och säljsajter som exempelvis Blocket som man kan köpa sin bil online. Utan det finns de sajter som enbart fokuserar på att sälja bilar som inte säljs av privatpersoner. En utav dessa aktörer är Bilweb och är man exempelvis intresserad av att köpa en ny eller begagnad Volkswagen, kan man klicka in på http://bilweb.se/sok/volkswagen. Är man intresserad av ett annat bilmärke är det bara att söka hos dem eller surfa in på deras Facebook för att se vad de erbjuder.

Glöm inte extra koll

Även om det finns en del nya bilar att köpa på nätet är de flesta bilar som är till salu online begagnade. När man ska köpa en begagnad bil är det viktigt att göra en ordentlig koll av fordonet, tipsar Svenska Dagbladet. Det vanligaste som man glömmer att kolla när man köper en begagnad bil är oljan, bilens bränsleförbrukning och oljeläckage.